OAMENI

Nadia Darie – “Mi-am demonstrat că nu este imposibil să crești copii și să faci și altceva pe lângă asta.”

Reprezentativ

Nadia, tu probabil știi mai bine ca oricine că jurnaliștii nu au sărbători sau zile libere. Din câte înțeleg, tu nu ai avut nici concediu de maternitate? L-am avut doar pe hârtie. Atunci când a venit pe lume Ionuț, băiatul meu mai mare, eu făceam un master și totodată lucram la radio. Am renunțat la … Continuă lectura Nadia Darie – “Mi-am demonstrat că nu este imposibil să crești copii și să faci și altceva pe lângă asta.”

“Părinte în era digitală” de Judi Gold

Reprezentativ

🔸S-a schimbat mult tehnologia de când erați voi copii. Ca să o spunem drept, tehnologia e în continuă schimbare, fiecare generație de mămici și tătici se confruntă cu un peisaj diferit de cel văzut de părinții lor. 🔸Există în prezent o dezbatere în derulare cu tema: noi suntem cei care conducem tehnologia (instrumentalism) sau ne … Continuă lectura “Părinte în era digitală” de Judi Gold

Dana Markitan – “Niciun ban nu merită ca noi să stăm departe de copii.”

Reprezentativ

Dana, ținând cont de faptul că tu ai un băiat de 11 ani, prima mea întrebare este: e adevărată fraza ”copii mari - probleme mari”? Pe alocuri da, cu toate că nu pot spune că este cu mult mai greu. Fiecare perioadă are particularitățile ei. Eu cred că gândurile îți crează viața, așa că mai … Continuă lectura Dana Markitan – “Niciun ban nu merită ca noi să stăm departe de copii.”

Olesea Sveclă: “Să-mi spună mie mamele care au un singur copil că le este greu – nu știu ce le fac.”

Reprezentativ

Olesea, tu ai recunoscut într-o postare că ”ai bocit” atunci când ai aflat că vei deveni mămică pentru a doua oară… Să înțeleg că nu ai fost tare entuziasmată?Evident că eu îmi doream al doilea copil, dar mă gândeam că îl vom concepe mai târziu. Așa se întâmplase că Anatol era plecat, eu lucram pentru … Continuă lectura Olesea Sveclă: “Să-mi spună mie mamele care au un singur copil că le este greu – nu știu ce le fac.”

Gloria Gorceag – “e primul meu copil și e firesc că sunt pe alocuri mai neîncrezătoare în talentul meu de mamă…”

Reprezentativ

Gloria, în primul rând îți mulțumesc pentru că ai acceptat să vorbești deschis despre imperfecțiunile tale. Pentru început vreau să te rog să îți dai o notă, de la 1 la 10, ție ca mamă! E clar că nu 10. Trebuie să ai o părere tare bună despre tine ca să-ți dai nota 10. Dar … Continuă lectura Gloria Gorceag – “e primul meu copil și e firesc că sunt pe alocuri mai neîncrezătoare în talentul meu de mamă…”

Katy Black – “Soarta a jucat cu mine o glumă”

Ecaterina, pe social media ești mămica mereu pozitivă, binedispusă, luminoasă și frumoasă. Zi-mi te rog, așa ești și în viața reală? Sau ai momente când ești și indispusă? Pentru că îmi imaginez că e destul de greu să ai un copil atât de mic, să fii și însărcinată, și în același timp să fii vlogger, … Continuă lectura Katy Black – “Soarta a jucat cu mine o glumă”

Oana Matache – “Părinții mei nu au prea făcut asta și mi-a fost tare greu să mă maturizez”

Ce calități apreciezi cel mai mult la o mamă? Poate chiar la tine? Una din calitățile unei mame (și una la care aspir și eu și sper că mă regăsesc), este să nu încerci să fii o mamă perfectă. Să îți placă să fii copil. Să ții minte tot ce nu îți plăcea la părinții … Continuă lectura Oana Matache – “Părinții mei nu au prea făcut asta și mi-a fost tare greu să mă maturizez”

Doina Danielean – “Îmi spun cât mai des: ce mamă bravo și perfectă sunt!”

Doina, care au fost primele emoții când ai aflat că ești însărcinată? O Doamne, îmi amintesc perfect acea zi. Eram studentă în anul I de facultate când am făcut testul de sarcina și l-am văzut pozitiv. În acel moment am reacționat neadecvat. Am început să plâng, am zis că încă nu e momentul, că trebuie … Continuă lectura Doina Danielean – “Îmi spun cât mai des: ce mamă bravo și perfectă sunt!”

Olga Țăpordei – “În cazul meu a fost un fel de: dormi cu copilul când ai lipsă de spațiu, ori lipsă de…caracter.”

Olga, tu ești mama care a evitat categoric să-și arate fetița pe Instagram o perioadă. Asta deși ești foarte activă și deschisă pe rețelele de socializare. De ce? Din cauza geloziei! Știi, eu niciodată nu am avut un sentiment de gelozie față de soțul meu, sau față de altcineva. Însă, atunci când am născut-o pe … Continuă lectura Olga Țăpordei – “În cazul meu a fost un fel de: dormi cu copilul când ai lipsă de spațiu, ori lipsă de…caracter.”

Feli Donose – “am făcut mulți ani terapie pentru frica de a nu fi o mamă bună”

Feli, spui că ai chemat-o pe Nora Luna în viața ta prin poezie! Îmi imaginez că a fost un copil așteptat și dorit. Ce ai simțit și cum ai reacționat atunci când ai aflat că ești însărcinată? Eu știam că voi fi mamă de Luna cam de la 13-14 ani. Am visat asta nu doar … Continuă lectura Feli Donose – “am făcut mulți ani terapie pentru frica de a nu fi o mamă bună”